HOG SLAT Україна Обладнання для свинарства та птахівництва

Годівниці для свиноматок SowMAX: фермери в захваті

Годівниці для свиноматок Для ефективного свиноводства слід подбати про обладнання, яке б спрощувало процес догляду за тваринами. Пропонуємо Вашій увазі обладнання для годування свиней.

Годівниці для свиноматок SowMAX в Україні

Годівниці для свиноматок повинні забезпечувати тварин повноцінним харчуванням на першу вимогу, але при цьому економити корм і витрати фермерського господарства. Устаткування SowMAX повністю відповідає цим критеріям, що підтверджується практикою і досвідом тваринників.

Своїми враженнями від годівниці поділився Марк Дороті - менеджер з виробництва компанії Prestige Farms в Північній Кароліні. Марк відповідає за продуктивність 55 тисяч свиноматок і займається цим уже 24 роки, тому його слова мають значну вагу.

- Це більше, ніж годівниця, - стверджує чоловік, - один такий пристрій замінює кілька кормових бункерів, які подають свіжий корм, як тільки свиня захоче їсти. Справа в тому, що вирахувати оптимальну дозу корму для всіх свиноматок відразу - неможливо. Одній потрібно 8 кг в день, а інша з'їдає і всі 14 кг. Якщо прийняти стандарт в 10 кг, то вийде, що частина тварин недоїсть 2 кг, і корм скисне, а такі втрати неприпустимі. Ще гірше, якщо свиня буде систематично голодувати, адже від її здоров'я залежить якість і вага приплоду.

Переваги годівниць SowMAX

Завдяки SowMAX свиноматки годуються досхочу, відповідно до свого апетиту. За кілька днів до опоросу ми починаємо привчати їх натискати на важіль, підсипаючи по 2 кг корму двічі в день. Після опоросу ще 2 дні додаємо корм вручну, а потім засипаємо годівницю до країв і стежимо за витратою споживання. Таким чином, свиноматка їсть тільки, коли захоче, і виключно свіжий корм. Ніякого перевитрати або скисання, а це економія дуже великих грошей.

По-перше, це надміцний пристрій, виконаний з нержавіючої сталі. Легко монтується і регулюється, не вимагає зусиль при чищенні.

Годівниця збільшує споживання корму до максимуму, а це, в свою чергу, дозволяє:

  • поліпшити кількість молока в період лактації;
  • підвищити приріст поросят на добу;
  • прискорити повернення свині в еструс;
  • запобігти скисання і розтрату корми.

Може застосовуватися разом з ємністю, місткістю до 9 кг корму, або без неї в автоматизованих системах годування.